Glad hund som får hundgodis från Bästis hundgodis. Passar bra till hundar med känslig mage.

Rätt godis till din hund med känslig mage

Känslig mage hos hundar är inget ovanligt, och det kan vara en utmaning för hundägare att hitta lämpliga godsaker som inte orsakar obehag för deras fyrbenta vänner.

Alla produkter våra produkter är varsamt torkade för att bevara de nyttiga näringsämnena. Här finns inga skadliga tillsatser eller konserveringsmedel som kan irritera din hunds känsliga mage. Istället kan du belöna din lojala vän med godsaker som både smakar fantastiskt och främjar deras välmående.

Vad innebär egentligen en känslig mage hos hundar?

Innan vi dyker in i våra rekommendationer är det viktigt att förstå vad vi menar när vi pratar om en "känslig mage" hos våra fyrfota vänner. En känslig mage kan visa sig genom upprepade matsmältningsproblem, såsom kräkningar, lös avföring eller gaser. Detta kan bero på olika faktorer, exempelvis allergier, intoleranser eller matkänslighet. Att kunna identifiera problemet är avgörande för att kunna välja rätt produkter som passar just din hunds behov på bästa sätt.

Veterinärens bästa rekommendation: Tuggben med lättsmältbara proteinkällor

Ett vanligt problem för hundar med känslig mage är att de inte tål vissa proteinkällor. Veterinärer rekommenderar därför tuggben som innehåller lättsmälta proteiner, exempelvis kyckling eller kalkon. Dessa proteiner har visat sig vara extra skonsamma mot magen och mindre benägna att orsaka allergiska reaktioner.

Du kan hitta hundgodis gjord på kyckling i vår webbshop.

Naturliga ingredienser och minimala tillsatser - bara det bästa för din hund

För att undvika onödiga komplikationer för våra hundar med känslig mage, är det bästa valet att satsa på tuggben och hundgodis med naturliga ingredienser och minimala tillsatser. Undvik produkter som innehåller konstgjorda färger, smaker eller konserveringsmedel, eftersom dessa ämnen kan vara svåra för magen att hantera och störa den naturliga maghälsan.

Utforska sortimentet för naturligt svenskt hundgodis.

Spannmålsfria alternativ - en magvänlig övervägning

För många hundar med känslig mage kan spannmål, såsom vete eller majs, orsaka negativa reaktioner. Därför kan det vara ett klokt val att välja spannmålsfria alternativ för att undvika potentiella magproblem. Istället kan du leta efter tuggben och hundgodis som är baserade på kött.

Berikade med prebiotika för en sund mage

För att stödja en balanserad tarmflora och förbättra matsmältningen, kan du överväga tuggben som är berikade med prebiotika. Prebiotika är icke-smältbara fibrer som främjar tillväxten av goda bakterier i tarmen, vilket kan hjälpa till att minska magbesvär och förbättra din hunds välbefinnande.

Undvik tuggben med hög fetthalt

För hundar med känslig mage kan tuggben med hög fetthalt orsaka problem. Höga fettnivåer kan leda till matsmältningsstörningar och överbelasta magen. Läs noggrant på produktförpackningarna och välj alternativ med en balanserad fetthalt för att undvika obehag för din hund.

Anpassa storlek och konsistens efter din hunds behov

Varje hund är unik, och det är viktigt att anpassa tuggbenens storlek och konsistens efter din hunds specifika behov. För mindre hundar kan små tuggben vara mer lämpliga, medan större hundar kanske behöver större tuggprodukter för att undvika kvävningsrisker och matsmältningsproblem.

Konsultera din veterinär vid osäkerhet

Om du är osäker på vilka tuggben eller hundgodis som passar bäst för din hunds känsliga mage, tveka inte att rådfråga din veterinär. Veterinären kan ge dig personliga rekommendationer baserade på din hunds hälsa, ålder och eventuella allergier.

Sammanfattning 

Att hitta rätt tuggben och hundgodis för hundar med känslig mage är av största vikt för deras välbefinnande och livskvalitet. Vi hoppas att vi lyckats förse dig med information för att göra de bästa valen för din älskade hunds välmående.

Tillbaka till blogg